Reserveer nu, droom nu, geniet later

Corona op Curacao

Op, 13 maart 2020, het moment dat de eerste Corona-besmetting geconstateerd werd ging het eiland eigenlijk direct op slot. Geen vliegtuigen met vakantiegangers meer naar het eiland. Op 29 maart kondigde de overheid een lockdown aan, het eilandleven lag plat, bijna niemand mocht nog de deur uit. Alleen mensen in cruciale beroepen mochten zich op straat bevinden. Voor de rest van de eilandbewoners goldt dat ze alleen maar naar de supermarkt of Botica mochten als de nummerplaat met een bepaalde letter begon op een bepaalde dag van de week.

Voor het eiland, dat voor een heel groot deel afhankelijk is van de inkomsten van uit het toerisme is dit echt een erg groot probleem. Hotels gesloten, vakantiehuizen leeg, restaurants leeg, toerorganisatoren liggen stil en overal op het eiland staan parkeerplaatsen vol met huur auto’s die niet gehuurd worden. Geen gasten op het eiland is geen werk. Geen werk betekent geen inkomsten. De financiële impact is groot. Volgens cijfers hebben 16.000 mensen hun baan verloren. 50.000 mensen zijn afhankelijk van een of andere vorm van hulp. Veel mensen zijn aangewezen op de voedselbank.

Curacao lijkt zo langzamerhand ‘Corona vrij’, er zijn geen nieuwe besmettingen bijgekomen. Op vrijdag 8 mei gaat het eiland daarom weer een beetje open. Er zijn nog wel restricties, zo is de avondklok van toepassing. Het is een lichtpuntje aan het eind van de tunnel, zeg ik dan maar. Langzamerhand de motor van de economie op gang laten komen. Beetje dromen en positief vooruitkijken naar het moment dat de gasten wel weer mogen komen.

Er wordt op dit moment nog niet gevlogen op Curaçao. Wereldwijd is het nog code oranje voor het vliegverkeer. Iedereen die een vakantie wil boeken of heeft geboekt is aan het nadenken wel of niet gaan wacht nog even. Voor nu kijken wij uit naar het moment dat de kleur van deze code zal veranderen.

De neemt niet weg dat wij nu wel al wel al plannen kunnen maken, de economie van Curacao steunen en gelijkertijd lekker dromen over je toekomstige vakantie. Ook merk ik dat eilandbewoners weer iets positiever worden. De vragen over een #stacation, vakantie in eigenland voor Villa Breeze Curacao nemen toe. Dit kan gewoon, zonder financiële- en gezondheidsrisico’s. Een vakantie in een villa waar je geen grote groepen mensen tegen hoeft te komen, zoals in een hotel of een resort. Een villa waar een COVID19 schoonmaak protocol van toepassing is. Een villa waar je van alle gemakken voorzien bent. Centraal gelegen en een heerlijk zwembad. Bij uitstek geschikt voor nu om te genieten van de tropen.


Gifts voor onze toekomstige gasten

Naast allerlei andere voordelen zoals gratis annuleren of verplaatsen bij onvoorziene Corona maatregelen, aangepast schoonmaak protocol, 24 uur tussen twee boekingen en deelbetalingen maken wij het extra leuk en kunnen de gasten die onze villa reserveren kiezen uit twee cadeaus waarmee we gelijk ook weer twee andere ondernemers steunen.

VOUCHER HANDGEWEVEN HAMAMDOEKEN

Keuze 1: TWEE HANDGEWEVEN HAMAMDOEKEN

Boek nu voor na september 2020 onze villa en kies twee originele handgemaakte Hamamdoeken (YAZ of Stripe) uit op de website van Yazgibi.

De Hamamdoeken van Yazgibi zijn eerlijke, ambachtelijke producten gemaakt in een kleinschalige weverij van Lalay in het dorpje Babadag in Turkije.  Zij gebruiken de beste kwaliteit garens van 100% absorberend katoen of een combinatie met natuurlijke materialen zoals bamboe of linnen.

Voordeel: Deze hamamdoeken nemen in je koffer weinig ruimte in.  Ze zijn ter plekke makkelijk uit te spoelen en snel weer droog. Heerlijk om even snel om je lichaam te draperen op het strand.  Zo ben je toch nog een beetje gekleed als je wat gaat eten of drinken. Maar natuurlijk nu ook lekker thuis al te gebruiken deze zomer.


VOUCHER STADSWANDELING VAN DUSHI WALKS

  1. Keuze 2 is VIER VOUCHERS voor de STADSWANDELING van ‘Dushi Walk‘ .

Boek nu voor na september onze villa op Curacao en ontvang vier vouchers voor een ‘Dushi Walk’ cadeau. Wandelen door Otrobanda en Scharloo onder begeleiding van Shirley. Woon je op Curacao? Dan kun hiervan in de maand juni al gebruik van maken en gelijk genieten van Villa Breeze. #staycation

Shirley vertelt het verhaal zoals de mensen in de wijken vertellen. Een deel van haar inkomen doneert zij in goederen aan de minder bedeelden op Curaçao. Kortom een unieke ervaring om even buiten de gebaande paden te wandelen…. Waarmee wij weer een locale onderneemster helpen die ook van de een op de andere dag geen inkomsten meer had.

Nog MEER VOORDELEN lees je op onze website.

Ria Luitjes
Eigenaar Villa Breeze Curacao


Een reactie op “Reserveer nu, droom nu, geniet later

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s