Wat te doen op Curacao? 9 dagtrips. DAGTRIP 1

Je gaat op vakantie naar Curaçao en wat ga je dan allemaal doen? Hiervoor heb ik een 9 dagtrips voor je. Deze dagtrips kun je zelf ondernemen met je eigen huurauto. Hoor het van mij, een voormalige ‘local’. Ik heb 8 jaar op Curaçao gewoond en alles zelf ondernomen en/of gerechten van de menukaart van de genoemde restaurants geproefd.

De 9 dagen zijn ingedeeld op dat je in de ochtend iets actiefs onderneemt en in de middag lekker rustig aan relaxen op een strandje, maar welk strandje dan? Of waar kun je nu leuk lunchen, maar ook nog eens op de route ligt?  In de avond een suggestie om te gaan eten. De dag keer simpel, een andere dag iets chiquer. Maar ook een BBQ gewoon aan het zwembad bij Villa Breeze Curaçao is opgenomen in het 9 dagen plan.

Voor elke activiteit of strand en restaurant voor het diner, heb ik de afstand in kilometers en in auto minuten opgenomen (Google map berekeningen). Dat maakt het plannen heel makkelijk. Indien een strand entree vraagt staat dit vermeld. Zover mogelijk is er voor de ochtend activiteit een indicatie afgegeven voor entree kosten o.b.v. een volwassene. Voor meer details kan je ook de vermelde websites in het overzicht bezoeken.

TIP: laat nooit waardevolle spullen in je auto liggen, ook niet voor twee minuten. Autoinbraken komen dagelijks voor.

In dit blog: dag 1

Ochtend: Wandel door historisch Willemstad.

Naast de historische panden (te vinden via de de link in de dagplanner) zijn ‘must sees’: het kunstwerk in de vorm van een hart, de vele muurschilderingen, de ‘Pontjesbrug over lopen e.v.t. met de ferry naar Ortobanda (letterlijk andere kant) als de brug open is (of vice versa). Terug langs de Farmers market, kraampjes van Venezolaanse fruit en groente verkopers eindig voor de lunch bij richting ‘Pasa Bieu’ de oude markt. (veel souvenirs) Entree € 0,00

Curacao, Punda Shops

Afstand vanaf Villa Breeze Curacao: 3 km | 6 Auto-minuten

Lunch suggestie: Plasa Bieu, check Yvonne’s. Ook nog eens heel veel souvenirs te vinden.

Middag: Mambo Beach

Ook hier genoeg restaurantjes om ook hier te lunchen. Over het algemeen wordt de boulevard als toeristisch ervaren. Je kunt er ook heerlijk aan het strand liggen en zwemmen in de heldere zee. De palmbomen zorgen voor gewenste schaduw. Het ondiepe blauwe water zonder stroming is fijn voor kinderen. Entree strand: ja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Afstand vanaf Villa Breeze Curacao:: 4 km | 7 Auto-minuten

Diner: Strandtent Chill

Pincho’s eten onder de palapa, aan een picknicktafel, op het strand met je voeten in het zand! Chill staat ook bekend om alle geschilderde drijfhoutjes, die iedereen die dat wil mag ophangen.

Wil je iets anders eten? De boulevard biedt een verscheidenheid aan restaurants. Van Libanees, Mexicaans, Pizzeria, of een Hollands frietje bij ‘Aloha’.

Afstand vanaf Villa Breeze Curacao: 4 km | 7 auto-minuten

Wil je het hele onderstaande 9 dagen plan leesbaar ontvangen? Dat kan! Stuur een mail naar mail@villabreezecuracao.com

Dagtrip 1-5
Dagtrip 6-9

Het mag duidelijk zijn dat er nog veel meer te doen is op Curacao en dat er na het maken van deze 9 dagtrips ook vast wel weer iets verandert. (zoals het verdwijnen van het ‘Boathouse’ per 17 januari 2019). Constateer jij een verandering? Plaats een opmerking onder dit blog of stuur een mail naar mail@villabreezecuracao.com

Vergeet ook niet te kijken naar mijn andere blogs: https://villabreezecuracao.blog/2017/10/26/voorbereiden-op-je-vakantie-naar-curacao-20-tips/
https://villabreezecuracao.blog/2018/02/27/top-10-mooiste-baaien-en-stranden/

Ria Luitjes
Eigenaar Villa Breeze Curacao


4 reacties op ‘Wat te doen op Curacao? 9 dagtrips. DAGTRIP 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s