Top 10 mooiste baaien en stranden van Curaçao 🇨🇼 🌞⛱️

De mooiste baaien en stranden:

1. Grote Knip

vis schoonmaken Grote knip

Kenepa baai, het water in deze typisch Caribische baai is zo prachtig helderblauw, je gelooft je eigen ogen niet! Vanaf de parkeerplaats een subliem uitzicht op Kenepa, zie de foto hieronder. Op dit vrij toegankelijke strand zijn wij o.a. met vrienden gaan vissen. Eenvoudig met een visdraad, haakje met aas, een snorkelset en surfboard om het dobberen in de zee vol te houden. Vervolgens de gevangen vis schoonmaken en op de BBQ…….. biertje erbij en lekker chillen.

Grote Knip 24 februari 2014

2. Porto Mari

Dit is een baai met een heerlijk relaxe sfeer. Stak wit strand. Je kunt er lekker een boekje lezen, goed eten in de aanwezige strandtent en fantastisch snorkelen.

3. Playa Cas Abao

Veel mensen vinden dit een baai met een gezellige en ongedwoningen sfeer. Je kan je eigen BBQ en jug (grote koelbox) met eten en drinken meenemen. De weg naar deze baai is trouwens ook erg mooi.

foto vanuit de boot 2010

4. Caracasbaai

Met de vele stenen op het dunne strookje zand, is dit geen topstrand. Maar het zelf meenemen van strandstoeltjes, een tent tegen de zon, de BBQ en drankjes, maakt alles goed. Vele zondagen hebben wij zo met vrienden doorgebracht. Wil je de ‘hassle’ niet dan zou je een hapje kunnen eten bij een van onze favoriete eettentjes “Pops place”.

5. Mambo beach

aloha beach 2

Dit toch wel toeristische strand (met entree) heeft verschillende strandtenten, zoals Cabana Beach, Wet & Wild, Chill, Hemmingway of Lions Dive. Je moet gewoon een beetje relaxen, naar de muziek luisteren, af en toe in het bijna stilstaande water afkoelen en chillen. Een cocktailtje drinken of even shoppen op de boulevard, dan heb je gewoon een heerlijke dag!

6. Westpunt

Nabij Kura Hollanda heb je een prachtig uitzicht. Het strand zelf bestaat voornamelijk uit koraal en stenen. In sommige gevallen kan een pier ook heerlijk relaxend zijn zoals de foto hieronder wel weer bewijst.

westpunt pier blue

7. Jan Thiel Beach

zanzibar beach

Heerlijk vertoeven, weinig strandzand maar wel lekker een strandbedje huren bij Zanzibar, Papagayo of een extra luxe bedje bij Zest. Vervolgens maak je een duik in zee of in het zoutwater zwembad. De diverse winkeltjes, het volleybalveld, de watersportschool en het fitnesscentrum de ‘Challenge’ zorgen ervoor dat iedereen een leuke daginvulling kan hebben. Voor de ‘zonbakker’ tot de sportverslaafde. Voor de liefhebber is er op Zaterdagmiddag vanaf 17.00 uur Happy Hour, vaak met live muziek.

8. Klein Curaçao

Alleen per charter boot bereikbaar. De stranden van Klein Curaçao, zijn nog witter dan die van Curaçao. Hier ervaar je het echte tropische eilandgevoel. Het is een klein eiland, de naam zegt het al. Als je wilt loop je in 1 uur het eiland rond. Wil je overnachten? Kijk dan even welke boottrip maatschappij dit aanbiedt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
beach klein curacao vanaf de boot

9. Kokomo Beach

Kokomo is een ideaal strand om te genieten van een rustige dag, met de hele familie. Hier hoef je geen entree te betalen. Je kunt er lekker lunchen en/of een cocktail proberen Er zijn lounges om te ontspannen, een boek te lezen of wat rond te hangen met een ijskoud biertje!

10. Fuikbaai

Ben je op de 1e zondag van het jaar op Curaçao, dan zou je naar Fuikdag kunnen gaan. Je moet hiervoor wel een boot hebben of huren. Fuikdag is namelijk het ‘boot feest’ van honderden mensen met hun jacht, of een kleine motorboot die samen komen in Fuikbaai.
Wat neem je mee: een ‘jug’ gevuld met eten en drinken, je zonnebrandcrème en een luchtbedje om lekker in het water te dobberen. Vervolgens genieten van elkaars gezelschap en de muziek die voorgaande jaren toch wel bijzonder was, met Dj’s als Martin Garrix en Afro Jack.
Regel wel op tijd een boot en kijk hoe de eerste zondag van het nieuwe jaar valt, voordat je de reis van je leven naar Curaçao reserveert.

Dit zijn er 10 en ach, is nummer 1 nu echt nummer 1? Nee, het hangt helemaal af van je gezelschap en in welke ‘mood’ jezelf bent. Daarom is het fijn dat je kunt kiezen tussen 37 prachtige stranden op Curaçao.

Ria @ Villa Breeze Curacao


Een reactie op “Top 10 mooiste baaien en stranden van Curaçao 🇨🇼 🌞⛱️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s