10 favoriete restaurants op Curaçao

Als eigenaar van een vakantievilla op Curaçao ververs ik een keer in de zoveel tijd mijn listing op de diverse reserverings platforms. Bijvoorbeeld Airbnb, HomeAway Micazu of Booking.com. Zoals ook het toevoegen van vele tips over Curaçao op mijn Airbnb listing. 50 nieuwe tips in totaal en dat is eigenlijk ook wel weer goed blog-materiaal!

In dit blog: mijn favoriete eetplekjes. Het zijn er 10 maar eigenlijk in willekeurige volgorde. Want culinair uiteten gaan om je trouwdag te vieren is een hele andere insteek en ervaring dan lowbudget aan het strand met je kinderen. Van beide kan je enorm genieten en en heerlijke herinnering aan over houden.

1. Pincho Garden

Heerlijke hele maar ook halve pincho’s. Goede bediening. Zeker na de verbouwing in 2015 een heerlijke locatie en ook nog eens op loopafstand van Villa Breeze.

2. Zest Mediterain

Goed en lekker eten. Het restaurant ligt aan Jan Thiel beach. Perfecte ambiance.

3. Pops place

Heerlijk aan het strand van de Caracasbaai. Eenvoudig eetcafe eten, maar prima met kids en een lekker prijsje. De bediening is er super.

4. Surf ’n Turf

Eenvoudig restaurant aan de zee. We zaten midden op het strand onder de sterrenhemel en het was supergezellig. Ook nog eens leuke prijzen.

5. Oude Markt (Marshe)

Pasa bieu, erg leuk om in deze hal tijdens de lunchpauze te eten, al is het er wel een beetje te warm. Het is vooral leuk om naar, de kraampjes af te stuinen mensen te kijken en een babbeltje te maken met je aangeschoven tafelgenoten.

6. L’Aldea steak house

Steak eten in de jungle. L’aldea is een Braziliaans steakhouse waar je onbeperkt kunt genieten van verschillende vleesspiezen en een rijkelijk gevulde saladebar. Je betaalt een vaste prijs, alleen drinken en desserts worden extra in rekening gebracht. Op het moment dat je het restaurant binnen loopt, waan je je niet meer in Curaçao maar je krijgt het gevoel in een jungle te zitten. Hierdoor is eten bij L’aldea een heel unieke ervaring. Nevel, watervallen, de ledverlichting, echt aan alles is gedacht. Superleuk voor kinderen. (tours en verjaardagsfeestjes zijn hier ook mogelijk)

7. Boathouse

In Jan Sofat, prachtig uitzicht over de baai, niet erg lokaal maar wel heerlijk eten buiten op het terras.

8. Zambezi restaurant

Dit restaurant ligt bij de Ostrich farm, prima struisvogelbiefstuk, gezellig aangekleed restaurant. Leuk te doen na een bezoek aan de farm, maar daar blijft het voor mij dan ook wel bij.

9. Vismarkt bij Cabana Beach

champagne bij Cabana 25 december 2013

Elke vrijdag van 19:00 tot 21:00 uur een vismarkt met vis die diezelfde dag nog uit de zee is opgevist! Het is een vismarkt waar je als visliefhebber het water van in de mond loopt. Lekker genieten van het eten van chef Matthijs. Tijdens het eten kan je genieten van live music & DJ’s. Maar ook van de heerlijke Caribbean Breeze aangezien Cabana direct aan het strand ligt.

10. Truki pan in Salina

Super na een avondje stappen. De truki-pans mogen pas na 9 pm eten verkopen. Dus voor 9 pm kun je er niet terecht. Elke keer als ik op Curacao ben, gan ik na een aovndje stappen met vriendinnen zeker even langs om een ‘Galina plain’ te halen.

Kan zijn dat er inmiddels veranderingen hebben plaats gevonden na ons bezoek en na het schrijven van deze blog.

Ria


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s