Wereldwijde trends in reizen, 2018

De website ‘trekksoft’ heeft een overzicht gemaakt van wereldwijde reistrends. De trends zijn gebaseerd op hun meest geboekte tours en activiteiten. Van de top 3 trends heb ik gekeken of ze in te vullen zijn op Curaçao, gebaseerd op 3 thema’s: natuur, een unieke ervaring en cultuur.

En ja hoor, zoals je hieronder kunt lezen doet Curaçao zeker mee in de wereldwijde trends.  Nu nog een beetje content marketing zou ik zeggen, zodat de reiziger Curaçao makkelijker vindt naar aanleiding van deze trends;-).

TREND #1 Recharging deep in nature

Weer opladen midden in de natuur.

Mountainbiken langs de Zoutpannen

Een bezoek aan de diverse Zoutpannnen, die het eiland rijk is. Ondiep water, met de rustende flamingo’s blijft een schitterend beeld. Alle stress verlaat gelijk je lichaam. Je kan kiezen: wandelen of pak je de mountainbike? Ga je Mountainbiken, dan kan je eenvoudig je eigen route kiezen door een kaart te downloaden op de website van Wannebike. Bezoek dan ook even de landhuizen die je onderweg tegenkomt of het verlaten Quarantaine gebouw aan het einde van de Caracasbaai.

mountainbiken quarantainegebouw

Ga je liever georganiseerd dan boek je een mountainbike tour via bijvoorbeeld WannaBike. Fiets op plekken die onbegaanbaar zijn voor auto’s en laad je zelf weer helemaal op!

Chistoffelberg beklimmen

Wat je niet met de mountainbike kan doen, behalve ernaartoe fietsen, is de Christoffelberg beklimmen. Het lijkt niet hoog en moeilijk, maar de temperatuur die al vroeg in de ochtend kan oplopen naar 30 g C, maakt het voor velen toch een behoorlijke sportieve prestatie. Lees ook mijn blog: Juli 2015 Familie Bucketlist… de Chistoffelklim.

‘Stand-up paddle boarden

Doe je liever iets met water? Dat namelijk helemaal geen gek idee is, op een eiland waar de temperatuur 360 dagen per jaar boven de 28 C is. ‘Stand-up paddle boarden’ is dan wellicht iets voor jou om op te laden. In kleine groepjes, onder begeleiding langs de prachtige mangroven van het Spaanse water.

TREND #2 The one-off experience you can’t get elsewhere

Ervaring die je nergens anders kan beleven en je niet over uitgepraat raakt.

‘Zwemmen met varkens in de Bahama’s is dat volgens de #2 trend van trekksoft’. Wat zijn de ervaringen op Curaçao die je nergens anders kan krijgen? Nou ik weet er wel een paar.

Fuikdag

Fuikdag is het ‘boot feest’ van Curaçao. Fuikdag wordt jaar georganiseerd op de eerste (of tweede) zondag van het jaar. Honderden mensen met hun jacht, of een kleine motorboot komen samen in Fuikbaai. Heb je geen boot dan kan je met een groep een boot huren. Wat neem je mee: een ‘jug’ gevuld met eten en drinken, je zonnebrandcrème en een luchtbedje om lekker in het water te dobberen. Vervolgens genieten van elkaars gezeldschap en de muziek die voorgaande jaren toch wel bijzonder was, met Dj’s als Martin Garrix en Afrojack. Regel wel op tijd een boot en kijk hoe de eerste zondag van het nieuwe jaar valt voordat je de reis van je leven naar Curaçao boekt.

Nieuwjaarsduik

In dezelfde periode pak je dan ook nog even een Nieuwjaarsduik mee. Een bekend fenomeen in Nederland, met het bekende Unox mutsje, maar dan bij temperaturen onder de 5 graden C, als je pech hebt (brrr). Op Curaçao doe je dit gewoon op Nieuwjaarsdag bij ‘Zanzibar Beach’ met een heerlijke temperatuur en ongeveer 1.000 andere ‘duikers’. Van vanzelfsprekend kan de bekende oranje muts van Unox en een kop snert na afloop niet ontbreken. Elk jaar heb jij het op Nieuwjaarsdag met je vrienden en familie weer over jouw ‘Tropen Nieuwjaarsduik’!

Bekijk hier de video van 2016 (sta zelf ook ergens op deze video ;-)).

Carnaval

Op Curaçao is carnaval het evenement van het jaar waar veel bewoners, een groot deel van hun tijd en geld aan besteden. Veel landen vieren carnaval. Het van oorsprong katholieke feest is ooit begonnen in Brazilië. Elk land heeft zijn eigen kenmerken meegegeven aan Carnaval. In Brazilië is carnaval een competitie tussen de verschillende Samba scholen ondersteund met praalwagens en danseressen. Op Curaçao is het een competitie tussen ongeveer 30 carnavalsverenigingen met ook praalwagens en deelnemers prachtige kostuums.  Elke groep heeft haar eigen thema, waarin vaak de culturele aspecten van de Curaçaose samenleving samenkomen in een ongekend en uniek pallet aan kleuren. Maar ook de uitbundigheid, de vrolijkheid en de saamhorigheid, zorgen in de diverse Parades voor een onvergetelijke en unieke ervaring. Carnaval 2018 is van 4 t/m 13 februari.

Zie ook een blog dat ik in 2011 schreef over het Carnaval.

Karnaval Curacao 2016

TREND #3 A walking tour in a cultural capital

Een wandeltocht in de culturele hoofdstad: Willemstad

Otrobanda

Boek een wandel tocht met Dushi Walks door Otrobanda of Scharloo. Een lokale expert die je meeneemt in de historie van deze wijken. Loop langs muurkunst, die jouw prachtige plaatjes opleveren, waarover je thuis niet uitgepraat raakt. Maar je ook vertellen ze vast wel, waar je de zeer populaire groen rum kan krijgen ;-).

foto credit pixabay

Handelskade

Vervolgens wandel je over de bekende (bewegende) Pontjes brug naar Punda. Als de brug dicht is, om boten door de Annabaai te laten varen, pak je lekker het veerpontje. Loop over de UNESCO beschermde Handelskade, met de prachtige gekleurde koopmanshuizen en laat je meenemen in de historie. De gekleurde huizen zijn te danken zijn aan de Nederlandse gouverneur Albert Kikkert (1761-1819). Hij gaf opdracht om de witte huizen aan de haven in pasteltinten te schilderen. Hij zou hoofdpijn krijgen van de schittering van de zon. Of was het toch iets anders aangezien hij eigenaar was van de enige verffabriek op het eiland ;-).

handelskade

Landhuizen

Weliswaar niet in de hoofdstad maar als we het over cultuur hebben, dan mogen de vele landhuizen niet ontbreken. De Landhuizen zijn in de 18e en 19e eeuw gebouwd op plantages buiten de stad. Op de plantages woonden de meester en zijn slaven. De website van ‘Curaçao Tourist board’ telt ongeveer 20 landhuizen, die opengesteld zijn voor publiek. Stippel je route uit en stap in de auto. Aangezien je op Curaçao als bezoeker eigenlijk niet zonder auto kunt, is dat ook geen probleem meer, want die heb je dan toch al gehuurd.

Ria

Meer te doen op Curaçao? Jazeker:
https://1000awesomethingsaboutcuracao.com/
https://www.curacao.com/

Volledige rapport van trekksoft downloaden? klik dan hier
Foto’s: eigen foto’s tenzij anders vernoemd


Een reactie op “Wereldwijde trends in reizen, 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s