Voorbereiden op je vakantie naar Curaçao, 20 tips! 🇨🇼 ✈️ 🌞 🌴

Tips voor je vertrek naar Curaçao

Je hebt je tickets geboekt bij KLM of bij TUI, je hebt Villa Breeze Curaçao gereserveerd😁 en je auto is geregeld. Kortom de vakantie is geboek en is het tijd om te gaan genieten van de leuke voorbereiding. Tijd voor een aantal tips!

Mijn tips zijn gebaseerd op feiten en op mijn eigen ervaringen na 8 jaar wonen en werken op Curaçao.

 1. PASPOORT. Je paspoort moet geldig zijn tijdens je verblijf. Een visum heb je niet nodig.
 2. ECARD. Meld je online aan voor je ecard voor automatische paspoortcontrole, dan ben je sneller door de douane. (vanaf 18 jaar). Bij de optie voor je verblijf kun je ‘Villa Breeze’ aankiezen.
 3. VACCINATIES. Vaccinaties zijn niet nodig voor Curaçao.
 4. BANKPAS. Zet je bankpas op wereld dekking.
 5. GELD. De munteenheid op Curaçao is de: ‘Nederlands Antilliaanse Florijn’, afgekort, NAF. Ook wel genoemd de ‘Gulden’ (‘trip down to memory lane’ ;-)).
 6. PINNEN. Buiten bij de aankomsthal op vliegveld Hato, kan je bij de MCB Naf’s pinnen. Altijd handig om wat cash op zak te hebben!
 7. TAAL. Op Curaçao wordt Papiamentu gesproken. Gelukkig en fijn voor de vele Nederlandse bezoekers/toeristen, spreken veel mensen ook Nederlands. De meeste Curaçaoënaars spreken daarnaast ook Spaans of Engels.
 8. SMS/WHATS-APP. Stuur bij vertrek op Hato een SMS of whats-app naar de beheerder van Villa Breeze Curacao, zodat ze weten dat je onderweg bent. De nummers staan bovenaan de routebeschrijving die ik heb gemaild. Tip: in Nederland de App Maps.me downloaden. Op Curaçao kan je deze kaart soort google maps zonder internet gebruiken. 
 9. MUGGEN. Weet je van jezelf dat de muggen gek op je zijn, neem dan een klein flesje mee en smeer je in als, je op vliegveld Hato, op je koffer staat te wachten. Muggen zijn gek op vers bloed ;-). (Lees ook mijn blog over waarom ik Aloe vera in de tuin heb staan.)
 10. TEMPERATUUR. De temperatuur op Curacao is 360 dagen per jaar ca 28 graden C. Ook in de avonden blijft het lekker warm. Je hoeft dus GEEN trui mee te nemen.
 11. ZON ONDER. Weet dat de zon elke dag omstreeks 19.30 uur ondergaat. Dus geen lange lichte zomeravonden zoals in Nederland. Maar wel kan je elke avond genieten van een heerlijke zonsondergang op het strand.
  ESSENTIALORGANICS
 12. CHISTOFFELBERG. Wil je de Chistoffelberg beklimmen? Neem dan goede schoenen mee. Dit kan echt niet op slippers! Lees ook mijn blog over de Bucket-list en de Chistoffelberg
 13. WATER. Het water op Curaçao kan je net als in Nederland gewoon uit de kraan drinken. Het is alleen wat warmer. De ijsklontjes-machine biedt hier uitkomst!
 14. PRIJZEN. De kosten voor water en electra zijn hoog op Curaçao. Dit geldt ook voor de producten in de Supermarkt. Dus schrik niet als je afrekent bij de kassa.
 15. BOODSCHAPPEN INPAKKEN. Als je afrekent worden je boodschappen bij de meest supermarkten ingepakt en naar je auto gebracht. Vergeet niet deze hulpvaardige persoon hiervoor te betalen. Dat kan variëren van Naf 3.00 to Naf 5.00, afhankelijk van hoeveel boodschappen je hebt.
 16. TANKEN. ALs je benzine of diesel gaat tanken bij de benzinepomp, weet dan dat je eerst naar het loket moet lopen om te betalen. Daarna kan je pas je tank vullen. Wil je een volle tank, dan laat je je betaalbas even achter bij de kassa.
 17. STRAND. Ga je naar het strand dan betaal je vaak, Naf 5,00 a 6,00 per persoon entree. Dit is voor het onderhoud van het strand, maar ook kan je gebruik maken van toiletten en douches. Net als op elk strand ter wereld betaal je ook gewoon voor de strandbedjes.
 18. STRAND 2. Op veel stranden wordt je niet toegelaten met een jug of anders gezegd een koelbox. Dit ter bescherming van de business van de strandtenten. Check vooraf bij welke stranden je wel je eigen gevulde koelbox mag meenemen.
 19. ZON. Ga je naar het strand, zorg dan voor een plekje in de schaduw. In de zon ‘verbrand je levendig’ zoals ze dat dan meestal zeggen.
 20. DOLFIJNEN. Wil je gaan zwemmen met dolfijnen dan kan het verstandig zijn om in verband met de drukte in het hoogseisoen vanuit Nederland al te boeken bij de Dolphin Academy.

Fijne vakantie! Heb je aanvullingen? Laat ze gerust achter in een reactie hieronder!

Ria

Terug naar de website van Villa Breeze Curaçao


Een reactie op “Voorbereiden op je vakantie naar Curaçao, 20 tips! 🇨🇼 ✈️ 🌞 🌴

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s