‘Juli 2015 Familie Bucketlist……de ‘Chistoffelklim’, ook ik moest eraan geloven.

Op de koelkast hing een briefje waarop elk gezinslid zijn wensen voor de vakantie 2015 kon schrijven. Een beetje angstig, keek ik als voormalig rug patiënt, naar activiteit nr. 1 op deze lijst: het beklimmen van de Chistoffelberg in het Chistoffelpark. Een pittige klim, 375 meter omhoog over rots paadjes door smalle kloven, het nodige klauterwerk dus in een heerlijk tropisch klimaat.

chistoffelberg mannen op de rotsen 2Moet je klimervaring hebben en getraind zijn? Nee, dat hoeft niet. Van jong tot oud beklimt de Christoffelberg, Voor sommige scholen op Curaçao is het een jaarlijks uitje. De een doet er 35 minuten over, zoals mijn man ooit een keer samen met een sportieve kameraad en voor mijn gevoel naar boven is gerend! Mijn zonen toen 14 en 12 jaar oud waren deze keer in een recordtijd van 45 minuten boven. Dat is 2x zo snel dan de 1 ½ uur die het voor mij en onze dochter van 5 jaar oud in beslag nam.

Kan je onvoorbereid de Christoffelberg beklimmen? Wat mij betreft niet. Enige voorbereiding kan ik uit eigen ervaring wel aanraden.

  1. Draag goede stevige schoenen. Met een paar lekker zittende gympies kom je al een heel eind. Slippers of een paar dunne linnen schoentjes wil ik je echt afraden.
  2. Een hoed of een pet tegen de zon is geen overbodige luxe.
  3. Neem je mobiel of een camera mee zodat je op de top je prestatie kan vastleggen.
  4. Vergeet ook je zonnebril en de zonnebrandcrème niet.
  5. De meest belangrijke tip is wel dat je genoeg water moet meenemen, een liter water per persoon kan ik echt aanraden. Ondanks dat je misschien denkt, dat je dan wel heel veel gewicht mee sjouwt. Bedenk goed dat boven op de berg helemaal niets is. Het aanvullen van je watervoorraad kan je dus wel vergeten.
  6. Neem ook wat eten mee om je energie aan te vullen(banaan/koekjes). Leg wat extra eten in je auto voor als je terugkomt van de klim.
  7. Vertrek vroeg zodat je niet in de extreme hitte naar boven loopt, bij voorkeur voor 8 uur in de ochtend.
  8. Bij Landhuis Savonet kan je je kaartjes kopen en je laatste sanitaire stop houden. (Van het entreegeld wordt het park onderhouden)
  9. Vervolgens rij je naar de parkeerplaats, vlakbij het pad naar boven.
  10. Geniet en laat je niet opjutten door anderen loop je eigen tempo.

Het eerste stukje lijkt makkelijk, nog lekker veel schaduw. Na een kwartiertje zijn er minder bomen en gaat de zon feller schijnen, de paden worden steiler en moet er meer geklauterd worden. Met name het laatste stuk vergt het nodige klauterwerk tussen rotsen door. Tenzij je voor een recordtijd gaat, adviseer ik je tijdens je klim zo nu en dan even stil te staan en te genieten van het prachtige uitzicht, de vogels en de planten.

De beloning als je de top bereikt is groot! Schitterend uitzicht rondom, een heerlijke ‘breeze’ en als het een beetje geregend heeft is het eiland prachtig groen. Je ziet de zee en meerdere landhuizen. Naast het adembenemende uitzicht had ik een gevoel van ‘YESSSS I did it’!!!! Voor mij maar ook mijn gezin toch wel een overwinning!

Tot slot…… geniet van je prestatie, maak een paar prachtige plaatjes voor op Facebook. Vergis je echter niet in de tocht naar beneden die kan toch ook nog wel pittig zijn. Eenmaal terug in je auto rij dan vooral door naar een van de mooie standjes voor een welverdiende duik in zee.

Meer blogs lezen over mijn ervaring op Curaçao? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief van Villa Breeze Curaçao nieuwsbrief

Ria Luitjes,

Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. In 2009 ben ik samen met mijn gezin verhuisd naar Curaçao en na 8 jaar in 2016 terugverhuisd naar Nederland. De band met ons geliefde Curaçao zal altijd blijven, door onze vrienden die er nog wonen maar ook ons huis: Volla Breeze op Curaçao dat wij verhuren aan vakantiegangers en waar we zelf ook graag naar toegaan.

Ik krijg veel vragen van vakantiegangers over wat je kan doen met je gezin op Curaçao of waar je rekening mee moet houden tijdens je vakantie op Curaçao. Dit heeft mij gemotiveerd, als niet schrijven, om over mijn ervaring van de laatste 8 jaar te gaan bloggen.

 Dus stel vooral je vraag via mail@villabreezecuracao.com en wie weet schrijf ik er een blog over.

 Ria


2 reacties op ‘‘Juli 2015 Familie Bucketlist……de ‘Chistoffelklim’, ook ik moest eraan geloven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s